CertAsig se alatura PRBAR Academy

CertAsig se alatura PRBAR Academy

 

Avand drept obiectiv cresterea calitatii serviciilor oferite consumatorilor, in anul 2018 CertAsig  s-a alaturat initiativei PRBAR (Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare – Reasigurare) de a organiza sesiuni de formare profesionala pentru intermediarii in asigurari.

In luna noiembrie a anului trecut, specialisti cu o vasta experienta din cadrul CertAsig, au participat la organizarea a patru evenimente sub egida PRBAR Academy.

Astfel, pe 13 la Brasov si pe 27 noiembrie la Cluj-Napoca, o parte dintre membri PRBAR au fost prezenti la sesiuni de formare a caror tematica a fost axata pe detalierea riscurilor asigurabile din domeniul IT.

 

Astfel, Mihai Bizineche – Director Asigurari Generale in cadrul CertAsig, le-a vorbit participantilor despre riscul cibernetic si felul in care aceasta noua amenintare poate afecta sever activitatea companiilor.

Odata cu progresul inregistrat in domeniul IT si acest tip de risc devine din ce in ce mai prezent, iar multe dintre companii, in special cele de dimensiuni mici si mijlocii sunt vulnerabile deoarece nu detin intotdeauna solutiile adecvate pentru a preveni aparitia unor incidente de acest gen.

Un alt factor demn de luat in considerare in cazul aparitiei unui asemenea eveniment, este lipsa know-how-ului persoanelor desemnate sa gestioneze situatia. Astfel, decizii pripite precum cea de a plati o eventuala cerere de rascumparare poate afecta serios compania din punct de vedere financiar, fara a oferi insa garantia ca amenintarea este indepartata definitiv.

Este important ca persoanele care intermediaza vanzarea produselor de asigurare sa inceapa sa cunoasca cat mai bine si acest tip de produs care acopera riscul cibernetic, intrucat cererea si potentialul de crestere pe acest segment reprezinta o certitudine.

De asemenea, in cadrul celor doua evenimente, s-a discutat si despre asigurarea de raspundere civila profesionala pentru consultantii din domeniul IT.

Activitatea desfasurata de acestia poate impacta semnificativ o companie atunci cand este exercitata necorespunzator, putand duce la pierderi de date, la intreruperi de activitate, toate cu costuri foarte ridicate.

Atunci cand prejudiciul este produs prin neglijenta sau prin imprudenta, beneficiarii politelor pot fi despagubiti.

Toate detaliile oferite participantilor au fost sustinute si de exemple practice, evenimentele transformandu-se in discutii interactive.

Tot in luna noiembrie, pe 15 la Timisoara si pe 21 la Iasi, au mai fost organizate alte doua sesiuni de formare, de data aceasta avand drept tematica garantiile vamale.

Explicatiile si studiile de caz au fost oferite participantilor de catre Sinziana Muscalu – Sef Serviciu Garantii in cadrul CertAsig.

Astfel, o societate de asigurare poate emite un angajament ce poate fi utilizat in oricare dintre regimurile sau procedurile vamale.

Principalul avantaj in utilizarea unei asemenea forme de garantare il reprezinta pastrarea autonomiei asupra fondurilor banesti ale companiei si majorarea valorilor garantate.

In multe dintre cazuri, pentru eliberarea acestor angajamente, garantiile colaterale solicitate de catre societatile de asigurare sunt biletele la ordin, existand chiar si solutii fara colateral.

Institutiile bancare utilizeaza cel mai frecvent fie metoda colaterizarii printr-un depozit la termen, fie instituie o ipoteca atunci cand emit o scrisoare de garantie bancara, indisponibilizand astfel resursele financiare ale clientilor, reducand totodată posibilitatea de dezvoltare a companiilor.

Cunoasterea si promovarea de catre brokeri a unui produs precum asigurarea de garantie vamala poate aduce asadar companiilor beneficii financiare importante.

Avand in vedere interesul manifestat de catre participantii la cele patru evenimente, CertAsig se va implica si anul acesta in organizarea unor sesiuni de formare similare.

Primele doua sunt programate sa aiba loc in prima parte a anului in Bucuresti, detaliile urmand a fi comunicate de catre organizator, PRBAR Academy.

 

 

 

 

Comments are closed.