CertAsig a participat la cea de-a doua ediție a Conferinței Anuale PRBAR

CertAsig a participat la cea de-a doua ediție a Conferinței Anuale PRBAR

 

În perioda 28-29 septembrie 2018 a avut loc cea de-a doua ediție a Conferinței anuale PRBAR, organizată în colaborare cu ISF și cu sprijinul XPRIMM. Evenimentul s-a desfășurat la Hotel Iaki din Mamaia, unde s-au reunit peste 200 de reprezentanți ai pieței de asigurări – oficiali ai ASF, membri și parteneri PRBAR, UNSAR, UNISICAR, conducători și reprezentanți ai asiguratorilor, PAID România, ISF și alți specialiști în domeniu.

Invitații au dezbătut cele mai importate aspecte actuale din sectorul asigurărilor, cum ar fi IDD, schimbarea legislației RCA, cresterea gradului de acoperire pentru asigurărilor obligatorii de locuințe, asigurările de garanții, asigurarile corporate, microasigurări și regularizarea daunelor.

Mai mult decât atât, participanții au discutat și despre pregătirea profesională, programul de mentorat – PRBAR Academy și impactul dezvoltării tehnologice asupra industriei de asigurări și a consumatorilor. Au urmat două workshop-uri – Neuroștiințe aplicate în vânzări și management și Copacii care vorbesc.

În prima sesiune a conferinței, Adrian Marin, Președinte UNSAR a analizat evoluția pieței de asigurări din 2018 comparativ cu 2017, Cristian Ionescu – Președinte Asirom a adus în discuție inovația tehnologică în sectorul de asigurări și cum poate fi implementată inteligența artificială în flow-ul operational al unei companii. Din perspectivă legislativă a vorbit Dorel Duță – Președinte UNSICAR, care a atins subiecte precum importanța implicării asociațiilor din domeniu (UNSAR, PRBAR, UNSICAR) in procesul de  implementare a directivelor si regulamentelor europene.

Viorel Vasile – Președinte PRBAR a prezentat invitaților reușitele organizației în ultimele 12 luni, dar și proiectele în desfășurare, iar Alexandru Ciuncan – General Manger UNSAR a redeschis subiectul inovației tehnologice la nivel internațional. Din perspectiva educațională a vorbit Otilia Mihai – Președinte PRBAR Academy despre conceptul ‘Mentorat în Asigurări’, iar Cristian Bălănică a adus în discuție conceptul de micro-asigurare în contextul noilor produse de asigurare de locuințe lansate de PRBAR cu ocazia acestui eveniment.

Cea de-a doua sesiune de conferințe a cuprins paneluri interactive, în cadrul cărora Mihai Bizineche – Chief Underwriting Officer CertAsig a discutat despre Asigurarile corporate si modalitatile diferite de identificare a acestor clienti.

De asemenea, Sînziana Muscalu – Chief Bonds Underwriter CertAsig  a participat la panelul dedicat Asigurarilor de Garantii și a discutat despre implicarea CertAsig în grupul de lucru creat in scopul intocmirii unui Ghid pentru plata daunelor și importanța continuării acestui proiect pentru a reglementa întreg procesul de subscriere a politelor de Garantii, nu doar de plată a despagubirilor.

În continuare, discuțiile au vizat impactul schimbărilor legislative IDD și modul de creștere a gradului de acoperire a politicilor PAD.

Cele două zile de conferință s-au încheiat într-o atmosferă relaxată la Club Tapo, unde invitații au luat cina și au luat parte la petrecerea de închidere a evenimentului.

 

Comments are closed.