CertAsig a participat la ‘Bucureștiul neștiut’, un eveniment UNSICAR

CertAsig a participat la ‘Bucureștiul neștiut’, un eveniment UNSICAR

 Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări – UNSICAR a organizat pe 18 septembrie evenimentul ‘Bucureștiul neștiut’, o conferință ce a reunit într-un cadru informal invitați din sectorul de asigurări – brokeri, asiguratori, regularizatori de daune, consultanți în asigurări, reprezentați ai ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară, alte asociații din piața financiară și jurnaliști.

Evenimentul și-a propus să dezvăluie o mică parte din Bucureștiul neștiut, astfel că invitații s-au bucurat de vizitele la două dintre clădirile cu încărcătură istorică ale Bucureștiului: Teatrul Elisabeta – monument arhitectural ce datează din 1912 și Muzeul BNR – un reper semnificativ al Bucureștiului, un spațiu captivant înființat în 1933, încărcat cu istoria monetară și culturală a României. La Teatrul Elisabeta participanții au avut parte de o experiență cultural-artistică, asistând la o piesă de teatru care a animat publicul, în timp ce vizita la Muzeul BNR a readus în atenția invitaților aspecte istorice, clădirea fiind un patrimoniu cu o valoroasă colecție numismatică și de artă.

Sursa:www.bnr.ro

Dincolo de aspectele culturale, participanții au dezbătut în cadrul evenimentului aspecte actuale de pe piața asigurărilor, precum pachetul legislativ ce presupune implementarea Proiectului de Lege privind distribuția de asigurări (IDD). Prezenta lege reglementează:

  • activitatea de distribuție a produselor de asigurare și reasigurare;
  • organizarea și funcționarea distribuitorilor de asigurări și reasigurări, supravegherea activității de distribuție și a altor activități conexe acesteia;
  • înregistrarea intermediarilor, inclusiv autorizarea sau avizarea acestora, la Autoritatea de Supraveghere Financiară;

În întâmpinarea acestor modificări legislative, principalele subiecte dezbătute au vizat modificarea fluxurilor operaționale implicate în implementarea IDD și formarea profesională continuă, necesară personalului cu responsabilități în procesele de distribuție a produselor de asigurare.

Alte aspecte asupra cărora invitații și-au îndreptat atenția au fost relația de colaborare între brokeri și asiguratori, precum și autoreglementarea societăților de brokeraj.

Astfel, industria de asigurări a analizat valorile trecutului pentru a construi un viitor mai bun pieței, marcând și Centenarul Marii Uniri. Noul format al evenimentului informal al UNSICAR va fi reluat anual în marile orașe ale țării, pentru a descoperi clădiri istorice și tradiții mai puțin cunoscute.

Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări – UNSICAR, organizație înființată în anul 2000, reprezintă 72 de companii – de brokeraj de asigurare, de regularizare daune, de pregătire profesională.

 

 

 

Comments are closed.