Pregateste-te din timp pentru sezonul de concerte, festivaluri, targuri si expozitii!

Andreea Tigau

Andreea Tigau

Top 6 lucruri pe care e bine sa le stii despre asigurarile de evenimente CertAsig

            Vara se apropie cu pasi rapizi, iar odata cu ea va incepe un nou sezon de evenimente publice. O multime de concerte, festivaluri, targuri sau expozitii isi anunta prezenta si anul acesta in Bucuresti, marile orase din tara, dar si in tarile vecine, cum ar Bulgaria.

Indreptandu-ne atentia spre organizatorii de evenimente, ne vin in minte o serie de elemente care pot creste rata de reusita a proiectelor. Si acum ne intrebam: Te-ai gandit ca exista lucruri neprevazute care pot aparea in desfasurarea unor evenimente? Este compania ta pregatita sa gestioneze riscurile si sa depaseasca orice situatie dificila care ar putea, in unele cazuri, chiar sa compromita organizarea unui eveniment?

            Sunt intrebari fundamentale la care echipa noastra de specialisti iti va raspunde cu o solutie de viitor: alege o asigurare de evenimente potrivita pentru tine si clientii tai! Rezultatele s-au vazut, pe parcursul timpului, in succesul unor evenimente pe care le-am asigurat: spectacolul Cirque du Soleil, expozitia The Human Body, concertul Depeche Mode, Europa FM, Aerosmith, Sting sau Damian Draghici & Friends, evenimentele organizate de Gasca Zurli, deschiderea finalei Europa League, festivalul Balkanik de la Bucuresti etc.

Sa iti explicam de ce este important un astfel de produs de asigurare si care sunt lucrurile pe care este bine sa le stii despre asigurarile de evenimente pe care le punem la dispozitia clientilor nostri

1. Flexibilitatea – cheia pentru un parteneriat reusit

  • Asigurarea de evenimente este un produs modular si ofera companiilor o acoperire personalizata in functie de particularitatile fiecarui eveniment:
  • Asigurarea de raspundere civila generala – acopera prejudiciile provocate tertilor
  • Asigurarea de raspundere a prestatorului de servicii – acopera prejudiicile provocate clientului
  • Asigurarea de raspundere civila a chiriasului – acopera prejudiciile provocate spatiului inchiriat
  • Asigurari de pierderi financiare din riscuri asigurate (anulari, amanari) -cheltuieli suplimentare excedentare cauzate de producerea unor evenimente asigurate
  • Asigurarea de accidente – Deces din accident, invaliditate permanenta din accident, spitalizare din accident, interventii chirurgicale din accident si cheltuiueli medicale din accident

2. Constientizarea – este primul pas in reducerea riscurilor

Echipa noastra a acordat, intr-un singur an, peste 50 de polite de asigurare. Eforturile noastre sunt constante si ne dorim ca in viitor sa crestem interesul companiilor in ceea ce priveste  incheierea acestei asiguari. Daca in urma cu 2 ani, mai putin de 10% din evenimentele din Romania aveau asigurare, astazi lucrurile sunt in schimbare si, din fericire, companiile care organizeaza evenimente constientizeaza din ce in ce mai mult importanta unei astfel de asigurari.

3. Adaptarea – un produs usor de personalizat pentru tine si clientii tai

Unul dintre avantajele unei asigurari de evenimente este acela ca poate fi incadrat pentru mai multe tipuri de evenimente. Printre cele mai des asigurate evenimente putem mentiona: concertele, targurile organizate cu ocazia sarbatorilor, evenimente private, festivaluri, cursuri, prezentari de produse, campionate sportive sau evenimente care se adreseaza copiilor.

4. Expertiza de calitate – o echipa dedicata te ajuta sa elimini riscurile!

Stim ca activitatea unui organizator de evenimente presupune o cunoasterea profunda a mai multor domenii, fapt ce de multe ori implica inclusiv un numar mai mare de angajati specializati. Asigurarea de evenimente iti ofera libertatea de a lasa problemele in grija unei echipe de profesionisti.

Asiguratorul analizeaza experienta clientului, durata evenimentului, daca exista subcontractori, masurile de siguranta si prevenire luate de organizator, daca se servesc bauturi alcoolice sau alimente. Clientul are obligatia de a detine autorizatii pentru desfasurarea evenimentului, plan de organizare pentru situatii de urgenta conform legislatiei in vigoare. Dupa colectarea tuturor informatiilor se stabilesc conditiile de preluare in asigurare.

5. Puterea exemplului – devino model pentru ceilalti!

Pana acum, exista o serie de companii care au ales asigurarea noastra de evenimente. Impreuna dezvoltam continuu proiecte, unele aflate la prima editie, altele devenite deja traditie. Echipa Certasig crede ca acestea ar trebui sa reprezinte un reper de asa da.

Concret, unele dintre cele mai interesante evenimente pe care le asiguram sunt proiectele create de Gasca Zurli pentru copiii din Romania. Ne referim la un client care beneficiaza de o acoperire complexa, adaptata fiecarui turneu, spectacol si locatie. La astfel de evenimente riscurile sunt mari, cu atat mai mult cu cat discutam despre sali care aduna si pana la 5000 de copii si parinti. De fiecare data, satisfactia reusitei unui astfel de eveniment este dublata de sentimentul unei organizari impecabile, in conditii optime si fara probleme care ar pune in pericol vietile oamenilor.

6. Proactivitatea – elementul care face diferenta!

S-a intamplat ca, in multe cazuri, oamenii sa ia atitudine abia dupa ce au trecut prin experiente nefericite. Imediat dupa evenimentul din clubul Colectiv, am observat ca s-a produs o constientizare la nivel personal, iar importanta pe care o acordam locurilor in care ne petrecem timpul liber a crescut. A fost un moment zero in care organizatorii de evenimente au realizat ca, dincolo de problemele cu care se confrunta zi de zi (intarzieri, probleme de productie etc.), ar trebui sa trateze cu seriozitate responsabilitatea pe care o au fata de partile implicate.

Alegerea unei asigurari de evenimente te protejeaza in situatii limita, eficientizeaza munca echipei tale, optimizeaza costurile, te ajuta sa construiesti si sa pastrezi o reputatie buna. Recomandarea noastra este sa fii proactiv si sa-ti convingi partenerii ca ceea ce le oferi este mai mult decat o participare la eveniment. Demonstreaza ca esti un adevarat profesionist si pune siguranta lor inainte de toate!

Pentru a afla mai multe informatii despre acest nou produs de asigurare, va invitam sa o contactati pe:

Andreea TIGAU – Sef Serviciu Asigurari Raspunderi
email: andreea.tigau@certasig.ro

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.