Conferinta Nationala a Brokerilor de Asigurari si Pensii: un mesaj comun in avantajul pietei de asigurari din Romania

Patru dintre membrii board-ului CertAsig, James Grindley –CEO, Maria Rangelova – Director General Adjunct, Mihai Bizineche – Director Asigurari Generale and Mihai Sarbu – Director National Vanzari, au luat parte la dezbateri interesante despre consolidarea unei piete cu potential enorm.IMG-20180328-WA0002

Asociatia UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania) a fost gazda celei de a XIII-a editii a Conferintei Nationale a Brokerilor de Asigurari si Pensii. Evenimentul a reunit o mare parte dintre responsabilii pietei de brokeraj, precum si reprezentanti din principalele companii de asigurari din tara. A fost o ocazie exceptionala ca acestia sa dobandeasca noi cunostinte si sa se lanseze in dezbateri despre impactul si adaptarea la ultimele schimbari legislative aparute in domeniu.

Surprinzator sau nu pentru mediul de afaceri romanesc, 2018 se anunta a fi anul schimbarilor majore in distributia de asigurari. Dat fiind acest fapt, discutiile din cadrul conferintei s-au concentrat, in mod special, pe principalele provocari ale activitatii de brokeraj in asigurari.

Lideri importanti din cadrul UNSICAR, UNSAR, ARB, ASF, PRBAR si AURSF au tratat cu responsabilitate subiecte, precum:

  • relatia asigurator – broker – client, in contextul noilor provocari legislative;
  • implicatiile IDD asupra activitatii bancilor, ca distribuitori de asigurari;
  • codurile de conduita din perspectiva GDPR;
  • conduita intermediarilor – factor determinat pentru protectia consumatorilor;
  • InsurTech: tendinte si realitati, impactul GDPR asupra brokerilor si clientilor;
  • constatarea independenta a daunelor in raspunderea civila auto;
  • noua generatie de consumatori si relatia acesteia cu piata de asigurari.IMG-20180328-WA0003

Sunt placut impresionat de faptul ca cele doua asociatii importante de pe piata de brokeraj, UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania) si PRBAR (Patronatul Roman al Brokerilor) reusesc sa aiba un mesaj comun in beneficiul pietei de asigurari. Consider ca, prin intermediul Conferintei Nationale a Brokerilor de Asigurari si Pensii, se face un pas important in dezvoltarea unor parteneriate solide si a unei viziuni unitare intre principalii actori: brokeri, asociatii de profil si companii de asigurari. In ceea ce priveste continutul prezentarilor, acesta isi gaseste utilitatea in activitatea de zi cu zi a brokerilor si este relevant cu atat mai mult cu cat ne ajuta, pe noi toti, sa intelegem impactul schimbarilor legislative cu care ne confruntam si sa le adoptam intr-un mod eficient, a declarat Mihai Sarbu – Director National Vanzari.

Ori de cate ori are ocazia, echipa CertAsig sustine si promoveaza relatia pe care a dezvoltat-o pe parcursul celor 15 ani cu brokerii de asigurari. Suntem incantati sa colaboram indeaproape cu profesionisti adevarati, al caror scop coincide cu viziunea noastra de viitor: dezvoltarea pietei de asigurari prin promovarea unor produse inovatoare.

La fel de important de mentionat este faptul ca incurajam si ne implicam in intalniri de tipul Conferintei Nationale a Brokerilor de Asigurari si Pensii deoarece consideram ca imbunatatesc vizibil relatiile membrilor comunitatii de asigurari si ne conecteaza, intr-un mod cu totul diferit, la realitatile prezentului si la transformarile viitorului.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.