Actionarul majoritar al CertAsig SA, Royalton Capital Investors II, un fond de investitii private equity cu sediul in Guernsey, are placerea de a anunta promovarea domnului James Grindley in pozitia de CertAsig Group CEO si a doamnei Maria Rangelova in functia de CEO al CertAsig Romania. Noua functie a Mariei Rangelova este supusa aprobarii Autoritatii de Supraveghere Financiara si ea va continua sa actioneze sub autoritatea domnului James Grindley.James Grindley_2

Ivan Vohlmuth, Presedintele Consiliului de Administratie al CertAsig S.A. si Partener Fondator al Royalton Partners are urmatorul mesaj:

“James Grindley a condus in mod profesionist societatea in calitate de Director General incepând din anul 2010, ceea ce a dus la o crestere a volumului primelor brute subscrise de la aproximativ 23 milioane RON (aproximativ 5 milioane EURO) in 2010 la 65 milioane RON (aproximativ 14 milioane EURO) in 2017.

In aceasta perioada James a atins obiective semnificative, inclusiv construirea in jurul sau a unei echipe de prima clasa de experti specializati in asigurari, diversificând portofoliul de subscriere de la unul predominant Casco in 2010, la un portofoliu echilibrat non-motor, specializat pe asigurari de raspunderi, garantii contractuale, CAR, cargo si marine hull (asigurari nave) in anul 2018. Mai mult, James a coordonat deschiderea unor birouri internationale in Istanbul, Sofia si Praga. James se va concentra acum mai mult pe cresterea afacerilor companiei la nivel international si pe consolidarea relatiilor cu brokerii, care vor ramâne o parte integranta a modelului de afaceri al CertAsig.”

Ivan Vohlmuth a mai mentionat:

“Maria Rangelova s-a alaturat companiei CertAsig in anul 2014 in calitate de Director al Sucursalei CertAsig din Sofia dupa ce a fost angajata la QBE Europe in calitate de Property & Engineering Portfolio Manager pentru Europa Centrala si de Est. Maria a dezvoltat afacerile CertAsig din Bulgaria la o valoare de 9,8 milioane RON (aproximativ 2,1 milioane EURO) reprezentând 15% din volumul total al primelor brute subscrise. Maria detine in prezent pozitia de Director General Adjunct. Ea isi va imparti activitatea intre Bucuresti si Sofia si va avea ca obiectiv principal imbunatatirea activitatii de subscriere a companiei.”Maria Rangelova

Actionarii CertAsig au contribuit recent cu o investitie suplimentara de 14 milioane RON pentru a intari si mai mult indicatorii financiari conform Solvency 2. Strategia CertAsig este de a continua sa opereze ca o companie de asigurari specializata cu operatiuni in Europa Centrala si de Est si care isi distribuie produsele prin intermediul brokerilor. Pe piata de asigurari româneasca, CertAsig se mândreste cu subscrierea inovativa, plata unora dintre cele mai mari despagubiri si un numar insignifiant de plângeri din partea clientilor.

Despre CertAsig

CertAsig este o companie de asigurari romaneasca non-viata, al carei actionar majoritar este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investitii cu sediul in Guernsay si activ in România, Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Turcia, Slovenia, Croatia si Lituania.  Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II includ Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Fondul European de Investitii (FEI). Fondul este administrat de Royalton Partners, un Alternative Investment Fund Manager care administreaza peste 1 miliard EURO. Ivan Vohlmuth care este Presedintele Consiliului de Administratie al CertAsig este unul dintre cei trei parteneri fondatori.

Contact pentru presa:

Nigel Williams, Chairman